Blog

Etkinlik
Deodorantı Doğru Kullanmanın Yolları Nelerdir?
Deodorantı Doğru Kullanmanın Yolları Nelerdir?

Yaz sıcaklıklarının en üst seviyeye çıktığı bu günlerde, deodorant kullanmanın önemi de oldukça arttı. Peki, doğru deodorant kullanımı hakkında her şeyi bildiğimize emin miyiz?

Doğru deodorantı seçmek kadar, deodorantı düzgün kullanmak da önemli. Bu yazımızda senin için deodorant kullanımı hakkında bilmen gerekenleri derledik. Hadi deodorantı doğru kullanmanın yollarına birlikte göz atalım!

Ne Zaman Kullanılmalı?

Kullanılan deodoranttan en iyi verimi almak ve kötü kokuları henüz oluşmadan yok etmek için duş aldıktan hemen sonra uygulamak gerekir. Temiz cilde deodorant uygulamak, koltuk altındaki kötü kokuya neden olan bakterilerin önüne geçebilir. Bu sayede gün boyu temiz, kuru ve ferah hissetmek mümkün olur.

Tazelemek Gerekir Mi?

Elbette hayır! Gün içerisinde terlediğini hissettiğiniz anlarda deodorant kullanmak, kötü kokunun daha da belirgin olmasına neden olabilir.

Kıyafet Üzerine Uygulanır Mı?

Kıyafetin üzerine deodorant kullanımından kaçınılması gerekir. Deodorant direkt olarak koltuk altına sıkılmalıdır. Ayrıca kıyafet üzerine deodorant uygulamak, kıyafetin üzerinde leke kalmasına neden olabilir.

Nasıl Uygulanır?

Sprey deodorantı, 15 santimlik bir mesafeden koltuk altına uygulayabilirsiniz. Etkisini artırmak için uzun ve fazla uygulamaya da gerek yok. Her koltuk altına da 2 ila 3 saniye kadar uygulamanız yeterli olacaktır.

Roll-on Deodorant Üzerine Sprey Deodorant Kullanılır Mı?

Sprey ve roll-on deodorantların formülleri ve formları farklı olsa da etkileri aynıdır. Bu nedenle sprey ya da roll-on deodorantı tek başına kullanabilirsiniz. Kısaca roll-on üzerine sprey deodorant uygulamak, kötü koku oluşumundan daha fazla korumaz.

Parfüm Olarak Kullanılır Mı?

Deodorant ve parfüm sıklıkla birbirine karıştırılan ürünler arasında yer alır. Deodorantlar güzel kokuyor olsa da parfümün yerini almaz. Ayrıca deodorantlar parfüm gibi kıyafetin üzerine sıkılmaz. Bu nedenle duş sonrası deodorant kullanırken, parfümü ayrı olarak sıkmak gerekir.

Doğru Deodorant Nasıl Seçilir?

Vücudun ihtiyacına uygun bir deodorant seçmek oldukça önemli. Kendinize uygun olmayan bir deodoranttan, istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Örneğin; hassas bir cilde sahipseniz, bu duruma uygun bir deodorant kullanabilirsiniz.

Editör Önerisi:

Niacinamide içerikli özel formülü ile cilt elastikiyetini korumaya yardımcı olan XO deodorantı denediniz mi?

XO deodorant, içerdiği niacinamide sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirici etki yaratır. Alüminyum ve pudra içermeyen non-antiperspirant özelliği ile terleme sonucu ortaya çıkan kötü kokuyu önlemeye yardımcı olur. 48 saat etkin koruma sağlar. Geri dönüştürülebilir ambalajı ile doğa dostudur. Alüminyum ve talk içermiyor oluşu sayesinde Ter-Temiz ve güvenilir bir deodorant deneyimi sunar!