Blog

Etkinlik
Aşırı Terlemenin Sebepleri Nelerdir? Nasıl Önlenebilir?
Aşırı Terlemenin Sebepleri Nelerdir? Nasıl Önlenebilir?

 

Aşırı terleme pek çok insanın en büyük problemlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Hiperhidrozi adı ile de bilinen aşırı terleme durumu, dönemsel ya da duygusal değişkenlere bağlı olarak yaşanabilir. Aşırı terleme yaşayan kişiler, sosyal ortamda kendilerini daha güvensiz hissedebilir ve sportif aktivitelerden kendilerini uzak tutabilir.

Peki artık aşırı terleme durumunu önleyebileceğinizi söylesek? Nasıl mı? Konuyla ilgili detaylar yazımızın devamında sizinle!

Aşırı Terlemenin Sebepleri Nelerdir?

Terleme, vücutta ısı dengesini sağlamak için vücudun yaptığı doğal fizyolojik bir olaydır. Aşırı terleme durumu ise genellikle vücudun ısı dengesinden bağımsız olarak gerçekleşir. Eğer hareket bile etmeden çok fazla terliyorsanız, öncelik olarak bunun sebebini öğrenmeniz gerekir. Aşırı terlemenin sebeplerinden bazılarını aşağıdaki gibi derleyebiliriz:

  • Diyabet
  • Heyecan, utanma gibi duygu durumları
  • Kalp hastalıkları
  • Enfeksiyon
  • Sinir sistemi bozuklukları
  • Kan şekerinin düşük olması
  • Menopoz
  • Tiroid sorunları

Bu problemlerden birini ya da daha fazlasını yaşıyorsanız, aşırı terleme görülmesi oldukça doğaldır. Peki, aşırı terleme durumu nasıl önlenebilir? Gelin birlikte göz atalım!

Kıyafet Tercihlerinize Dikkat Edin

Terlemeyi etkileyen en önemli faktörlerin başında kıyafet seçimi gelir. Vücutta en çok terleyen bölge koltuk altıdır. Bu nedenle özellikle koltuk altı terlemesini önlemek için nefes alan kumaşlar tercih edilmelidir. Örneğin %100 pamuklu kıyafetler giymek, terleme durumunu önemli ölçüde azaltacaktır. Ayrıca güneş geçiren koyu renkli kıyafetlerden uzak durmak da gerekir. Bu nedenle beyaz, bej gibi açık renklerde kıyafetler tercih edilebilir.

Beslenme Şeklinizi Gözden Geçirin

Eğer elleriniz ve yüzünüz aşırı terliyorsa bunun sebebi baharatlı yiyecekler olabilir. Gün içerisinde çok fazla baharatlı ve acı yemekler tüketiyorsanız, aşırı terleme problemi yaşayabilirsiniz. Bunun temel sebebi vücudun baharatlı ve acı yemeklere tıpkı ısıya verdiği gibi tepki vermesi. Vücut kendi ısısını korumak için ter bezlerini uyararak terlemeye sebep olur.

Doğru Deodorant Seçimi Yapın

Duş sonrası koltuk altınızın iyice kuru olduğundan emin olduktan sonra terlemeyi önleyecek bir deodorant kullanabilirsin! Üstelik tertemiz uygulayacağın deodorant sayesinde kötü kokulara da elveda diyebilirsin.

XO deodorantlar arasında ihtiyacına uygun ürünü kolaylıkla bulabilirsin. XO’nun vegan formüllü deodorantları ile 48 saat bpyunca Ter-Temiz Hareket edebilir, güvenle tercih edilebilirsin.